Kavala Night City Run

kncr

Η μπάλα στην κερκίδα

μπαλακερκιδα

Λ Φ Κ

lfk yt

Το κείμενο του συλλαλητηρίου

Φίλες και φίλοι, φίλαθλοι της Καβάλας.

aok

aok
Είμαστε εδώ παλιοί και νέοι  Καβαλιώτες για να πούμε μερικές αλήθειες και να εκφράσουμε όχι μόνο την αγωνία μας αλλά και την αποφασιστικότητα μας για το μέλλον του Αθλητικού Ομίλου Καβάλα, του ΑΟΚ μας. Στο παρασκήνιο εξυφαίνεται μία συνομωσία εις βάρος της ομάδας μας και οι υπεύθυνοι δεν τολμούν να έρθουν να μας κοιτάξουν στα μάτια και να μας εξηγήσουν τις ευθύνες τους, τις παραλείψεις τους και κυρίως τους σκοπούς τους.

Ο ΑΟΚ δεν είναι μόνο το ΑΦΜ και ο κλειδάριθμός του. Δεν είναι μόνο ισολογισμοί. Δεν είναι μόνο νούμερα σε ένα χαρτί. Δεν είναι μόνο οι συμβατικές υποχρεώσεις που οι αρχές αποφάσισαν να διεκδικήσουν με ασυνήθιστη τυπικότητα. Δεν είναι μόνο το γήπεδο που ανήκει ,και ας το καταλάβουν όλοι, κυρίως στους φιλάθλους, που χρόνια πότισαν τα τσιμέντα του με την αγάπη τους για την ομάδα. Ο ΑΟΚ είναι η ψυχή μίας πόλης, είναι η περηφάνια της, είναι οι μνήμες γενιών και γενιών αγνών Καβαλιωτών που μπορεί να είχαν μεταξύ τους κοινωνικές και ταξικές, ίσως, διαφορές,  τους ένωνε όμως η αγάπη για την ομάδα και είχαν στην καρδιά τους το «καραβάκι» που εμπνεύστηκε ο αείμνηστος Χρήστος Μπάτσης.

Όλοι, πάνω κάτω, ξέρουμε τι έχει γίνει, γνωρίζουμε το πισώπλατο χτύπημα των ιδιοκτητών. Και επειδή οι ιδιοκτήτες της ομάδας περηφανεύονται για τον ανδρισμό τους, θέλουμε να τους πληροφορήσουμε ότι οι άνδρες δεν λειτουργούν στο σκοτάδι, δεν λειτουργούν υποχθόνια, δεν λειτουργούν σαν τυφλοπόντικες. Λάθη έγιναν πολλά, δεν είναι η στιγμή να τα απαριθμήσω γιατί είμαστε μπροστά στην εξαφάνιση της ομάδας μας και πρέπει να συσπειρώσουμε όλες τις δυνάμεις της πόλης. Έτσι και αλλιώς κάθε Καβαλιώτης γνωρίζει και μπορεί να καταμερίσει τις ευθύνες εκεί που πρέπει. Τώρα είναι η ώρα της αντίδρασης. Και η αντίδραση θα είναι συλλογική και με αξιοπρέπεια. Εμείς δεν θα ζητήσουμε να συμμετάσχουμε στο πρωτάθλημα της FYROM, δεν θα ζητήσουμε να μετονομαστεί το γήπεδο μας σε «Κεμάλ Ατατούρκ», δεν θα κλείσουμε ραντεβού με τον Τούρκο πρόξενο όπως έκαναν οι οπαδοί του Ηρακλη όταν θεώρησαν ότι αδικούνται. Ακόμα κι αν «δολοφονήσουν» την ομάδα μας, ακόμα κι αν μας στερήσουν την ύπαρξη της, τη περηφάνια μας δεν θα την απολέσουμε.

Ειλικρινά τους λέμε:

Κύριε Ψωμιάδη, αν θέλεις να φύγεις από την Καβάλα, σε ευχαριστούμε για τις όμορφες στιγμές που περάσαμε μαζί και σου λέμε στο καλό.

ΑΛΛΑ θα αφήσεις τον ΑΟΚ τουλάχιστον όπως τον παρέλαβες. Δεν θέλεις τους συμπατριώτες σου; Δεν σε θέλουμε και μείς. ΑΛΛΑ κάτω τα χέρια από την ομάδα. Τις τακτικές του υποκόσμου αλλού, όχι στην Καβάλα.

Τι το θέλεις το ΑΦΜ;  Η υφαρπαγή του ΑΦΜ σημαίνει την εξαφάνιση της ομάδας, είναι εχθρική ενέργεια και σαν τέτοια την εκλαμβάνουμε. Τι κακό σου έκανε ο ΑΟΚ; Τι κακό σου έκαναν οι Καβαλιώτες; Εσύ και οι επιχειρήσεις σου μόνο καλό είδατε από αυτήν την πόλη και τους ανθρώπους της.

Φίλες και φίλοι

  • Ζητάμε το αυτονόητο, «όλα στο φως».
  • Ζητάμε από την πολιτεία να επέμβει. Η Καβάλα και οι ομάδες της τιμούν το επαρχιακό αθλητισμό. Οι φίλαθλοι της ήταν πάντα υποδειγματικοί μέσα και έξω από τα γήπεδα. Αν συμβεί αυτή η αδικία στην ομάδα μας τότε θα έχει αποδειχτεί για άλλη μία φορά, ότι στην Ελλάδα κυριαρχεί ο νόμος της ζούγκλας, ομάδες και η ιστορία τους είναι μόνο μετοχές και οι φανέλες είναι σημαίες ευκαιρίας.
  • Καλούμε τους εκπροσώπους μας στο κοινοβούλιο και στην κυβέρνηση να κάνουν παράσταση στο γεν. γραμματέα Αθλητισμού και να ζητήσουν την παρέμβαση του ώστε να σταματήσει ο αιφνίδιος θάνατος του ΑΟΚ.
  • Καλούμε τον ερασιτέχνη ΑΟΚ να εξαντλήσει τις δυνατότητες που του παρέχει ο νόμος ώστε να παρέμβει, ως έχων έννομο συμφέρον, και να διακόψει κάθε παράνομη παρασκηνιακή διαδικασία.
  • Ζητούμε από την Super league και την  ΕΠΟ να μην δεχτούν de facto καταστάσεις και ομάδες από τερατογένεση. Υπάρχει ομάδα ΑΟΚ, υπάρχει ομάδα Ηρακλής. Ομάδα Καβάλα – Ηρακλής δεν υπάρχει.
  • Ζητάμε τους φιλάθλους της Καβάλας να είναι σε εγρήγορση και κοντά στην ομάδα και κυρίως έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο. Αυτή την στιγμή όλοι οι Καβαλιώτες δεχόμαστε ανήθικη, αναίτια επίθεση. Θα αμυνθούμε με όλα τα μέσα που μας δίνει η νομιμότητα και το δίκαιο και θα δώσουμε πνοή στην ομάδα της πόλης, ότι κι αν της επιφυλάσσει η επόμενη μέρα.
  • Ζητάμε από τον φίλαθλο κόσμο της Ελλάδας, αν του έχει μείνει μια σπίθα αγάπης για το έρμο αυτό άθλημα, που το κατασπάραξαν τα οικονομικά συμφέροντα, οι υποψίες στημένων, και οι πρακτικές του υποκόσμου, να δηλώσει έμπρακτα την συμπαράσταση του σ’ αυτήν την τόσο ξεκάθαρη αθλιότητα: Η δικιά μας ομάδα μπορεί να είναι η πρώτη, αλλά αν το καταφέρουν, δεν θα είναι η τελευταία…

Ας μην γελιόμαστε, το ερώτημα δεν είναι αν υπάρχει ο ΑΟΚ. Το ερώτημα είναι αν υπάρχει δικαιοσύνη και συντεταγμένο κράτος.

 

Προς τον [Άκης] που το ζήτησε: το κείμενο αυτό μπορεί να γράφτηκε από εμάς, όμως δεν είναι της Λεσχης, αλλά των φιλάθλων της ομάδας που βρίσκεται σε κίνδυνο. Μπορείτε λοιπόν να θεωρήσετε ως συγγραφέα οποιονδήποτε σύνδεσμο ή και απλό φίλαθλο... Αυτές τις ώρες δεν αρμόζουν τέτοιοι διαχωρισμοί...