Kavala Night City Run

kncr

Η μπάλα στην κερκίδα

μπαλακερκιδα

Λ Φ Κ

lfk yt

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η Γ.Σ. του ερασιτέχνη ΑΟΚ. Αγωνία για το οικονομικό στην ΠΑΕ

aok1 small

aok1 small
Ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τετάρτης η Γενική συνέλευση του 2012 με απαρτία των τακτικών μελών του Α.Ο.Καβάλα, τα οποία και ενέκριναν τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του σωματείου καθώς και την τροποποίηση του καταστατικού. Πρώτος τον λόγο έλαβε ο πρόεδρος Κωνσταντίνος Κανάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην υπερπροσπάθεια που έγινε την περασμένη χρονιά ώστε να ενεργοποιηθεί ξανά το σωματείο και να αποκτήσει την χαμένη του αίγλη. Εκτενής αναφορά έγινε στο ποδοσφαιρικό τμήμα που ξεκίνησε υπό δύσκολες συνθήκες τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις και κατάφερε και ορθοπόδησε παρά την τιμωρία των 4 βαθμών και την μη συμμετοχή σε 2 αγώνες. Πέραν τούτου, ο πρόεδρος αναφέρθηκε και στην προσπάθεια που έγινε για την ανακατασκευή του χλοοτάπητα στο δημοτικό στάδιο ώστε να μπορεί να συμμετέχει σήμερα στο πρωτάθλημα η ΠΑΕ ΑΟΚ αγωνιζόμενη στην έδρα της αλλά και στην βοήθεια που παρείχε ο ερασιτέχνης στην ΠΑΕ ώστε

να πάρει την φορολογική ενημερότητα παρά τα χρέη που είχε στον Δήμο Καβάλας. Τέλος, μίλησε και για την κατάθεση πληρέστατου φακέλου στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού από μεριάς του σωματείου ως κατόχου του 45% της ΠΑΕ ΑΟΚ. Στην συνέχεια τον λόγο πήρε ο Ν.Μουμτζάκης (έφορος Βόλλεϋ) που ανέλυσε την πορεία των τμημάτων της πετοσφαίρισης την περίοδο 2011-12, τα οποία συνολικά απαρτίζονται από 120 αθλητές και αθλήτριες αλλά και στην επιστροφή στην αγωνιστική δράση του τμήματος ανδρών ύστερα από 4 ολόκληρα χρόνια!
     Στο δεύτερο μέρος της Γ.Σ. αναλύθηκε από τον πρόεδρο της Εξελεγκτικής επιτροπής Γιάννη Προμούσα ο έλεγχος τωνakadimia gs

akadimia gs
οικονομικών του σωματείου και το βιβλίο εσόδων - εξόδων του ενώ ο ταμείας Κώστας Νάνος αναφέρθηκε στα κεφάλαια που καταβλήθηκαν από τα μέλη της διοίκησης και το χρέος των 8.000€ που υπάρχει λόγω της μη καταβολής της χορηγίας από μεριάς Δήμου Καβάλας. Ο τελευταίος με απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου τον Φλεβάρη του 2012 είχε εγκρίνει το ποσό των 8.000€ ως ενίσχυση στο σωματείο, κάτι που όμως δεν εκτελέστηκε μέχρι τώρα. Μετά από όλα αυτά, ο Τάσος Μεταξάς βράβευσε και ευχαρίστηκε τους 22 χορηγούς που είχε την περασμένη χρονιά ο Α.Ο.Κ. με βάση τους οποίους ανέλαβε την διοίκηση της ομάδος και κατάφερε να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο του χάρη στην σημαντική βοήθεια τους.
    Το τρίτο μέρος αφορούσε την επικαιροποίηση και την τροποποίηση του παλαιού καταστατικού που έχει το σωματείο ώστε να εκσυγχρονιστεί και να συμπεριλάβει και τα νέα τμήματα. Πιο συγκεκριμένα, η τροποποίηση αφορά: α) την δυνατότητα να συμμετέχουν στις εκλογές ξεχωριστά 15μελή ψηφοδέλτια ώστε λόγω και των πολλών τμημάτων να μην υπάρχει κίνδυνος κάποιο από αυτά να μείνει χωρίς εκπρόσωπο στην διοίκηση, β) η αναφορά στο καταστατικό της επίσημης ιστοσελίδας του ΑΟΚ ως οργάνου μέσω του οποίου θα μπορούν να συμμετέχουν σε εκλογές/συνελεύσεις τα μέλη που βρίσκονται εκτός Ν.Καβάλας αλλά και θα δυνάται να εγγράφονται ως μέλη, γ) η προσθήκη των τμημάτων των δυναμικών αθλημάτων (πυγμαχία, κick boxing, καράτε) αλλά και του ράγμπι. Με όλες αυτές τις αλλαγές το σωματείο του ΑΟΚ έχει υπό την σκέπη του περισσότερους από 450 αθλητές χάρη και στην επαναδραστηριοποίηση των τμημάτων της καλαθοσφαίρισης και του ποδοσφαίρου. Αναλυτικότερα το τμήμα της ακαδημίας ποδοσφαίρου αριθμεί 145 αθλητές, της καλαθοσφαίρησης 120, της πετοσφαίρισης 120, ενώ τα υπόλοιπα 75 ανήκουν στον στίβο, ράγμπι, και τα δυναμικά αθλήματα.
Από την βράβευση των χορηγών...
Από την βράβευση των χορηγών...
Λίγο πριν την ολοκλήρωση των εργασιών της Γ.Σ., τον λόγο πήρε ο Γιώργος Γραμμένος εκφράζοντας την αγωνία και την ετοιμότητα του ερασιτέχνη που όπως είπε εδώ και πολλά χρόνια εμφανίζεται όταν η ποδοσφαιρική ομάδα αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα, ώστε αυτό να μην συμβεί ξανά... Όπως είπε, ο ΑΟΚ υπερασπίζεται και θα κάνει αυτό που πρέπει με βάση μόνο το συμφέρον του ΑΟΚ και κανενός άλλου γι αυτό και κανείς δεν μπορεί να τον αμφισβητεί. Η θέση του ερασιτέχνη είναι πως η ομάδα αντιμετωπίζει πρόβλημα στον οικονομικό τομέα και ο ερασιτέχνης θα συμβάλλει με τις δυνάμεις του για να αντιμετωπιστεί, δεχόμενος παράλληλα την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου την στιγμή που σε αυτό συναινούν και οι άλλοι 2 μέτοχοι. Κλείνοντας, τον λόγο πήρε ο μεγαλομέτοχος της ΠΑΕ ΑΟΚ Γ.Τσοκτουρίδης που όπως είπε θα περιμένει μέχρι το τέλος του μήνα για να δει αν θα υπάρξει έμπρακτο ενδιαφέρον από κάποιον επενδυτή γιατί αλλιώς θα πρέπει η ομάδα να περιορίσει τα έξοδα της εφόσον δεν βρεθούν τα απατούμενα χρήματα ή να απαευθυνθεί στον κόσμο της Καβάλας για να καλυφτεί από αυτόν ένα μέρος της απαιτούμενης αύξησης της ΠΑΕ, με το σημερινό της μετοχικό κεφάλαιο να είναι 1.050.000€.